YOĞURTLU ÇORBA
YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI (KIRŞEHİR)
Malzemeler
100 gr yarma
1 patlıcan
3 patates
1 soğan
6 tatlı sivri biber
Dolmalık biber
I kaşık un
2 kaşık tereyağ
250 gr yoğurt
1,5 litre et suyu
1 yumurta
Nane, Kırmızıbiber, Tuz
Hazırlanması ve Yapılışı Yarmayı bir gece önceden ıslatın.Patlıcanları alaca soyup dilimleyin. Patatesleri soyarak dilimleyin. Soğanı iri iri doğrayın. Biberleri üçe bolun. Bütün sebzeleri bir tencerede haşlayın.
Unla yağı orta ateşte pembeleşmeden kavurun. Yoğurdu bir kapta iyice karıştırarak ezin. Yoğurdu, yağ ve un karışımına ilave edin. Bir ıkı defa karıştırarak içine önceden hazırladığınız et suyunu dökün. Un kokusu gidinceye kadar iyice kaynatın.
Kaynamanın yarı yerinde haşladığınız sebzeleri çorbaya ekleyin, tuzunu ayarlayın. Kaynatmaya devam edin. istediğiniz koyuluğa gelince için çırpılmış yumurtayı karıştırarak dökün ve ateşten indirin. Üzerine kırmızıbiberle yağ gezdirin, nane serpin, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder