HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler: Hindistan cevizli kek 3
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Yapılışı:
  • Yumurtayla ve toz şekeri güzelce mixserle çırp. 10 dakika kadar. Daha sonra sütü ,sıvıyağı kat. onuda mixserle çırp. mixseri kaldır. Ayrı bir kaba unu ele .Onun içine kabartma tozunu ele. Daha sonra 1 çay bardağı hindistan cevizinide unun içine kat.Yani elenmiş un ,elenmiş Kabartma tozu ve hindistan cevizi bir kabda karışacak.
  • Daha sonra bu karışım hani mixserle çırptığımız yumurta vardıya ona yavaş yavaş katılacak . Ve telle karıştırılacak. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir tepsiye dökülür.Tepsi çok büyük olmasın.
  • 175 yada 180 derecede ıstılmış fırında pişirilir. Yanlız kesin 50 dakika sonra bak bıçakla ,eğer bıçak kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Gerçekten tadı çok güzel oluyor.
  • soğuduktan sonra dilimle. Üzerine hindistan cevizi at, süslemek için.

posted under |

0 yorum:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Footer

Blogger tarafından desteklenmektedir.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar

Followers


Recent Comments