VİŞNELİ PEKSİMET
Malzemeler: 1 paket etimek, 200 gr. vişne veya 1 paket dondurulmuş vişne, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 100 gr. kaymak
Yapılışı:
Köşeli bir tepsiye etimekleri tek sıra halinde dizelim. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım. Şeker ve su ilave edip 10 dk. kaynatarak ateşten alıp ılıtalım ve etimeklerin üzerine gezdirelim. Üzerine arzuya göre vişne tanelerini dizip kaymak ilave ederek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yapılışı:
Köşeli bir tepsiye etimekleri tek sıra halinde dizelim. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım. Şeker ve su ilave edip 10 dk. kaynatarak ateşten alıp ılıtalım ve etimeklerin üzerine gezdirelim. Üzerine arzuya göre vişne tanelerini dizip kaymak ilave ederek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder