TAZE FASULYE
- 1 kg. taze fasülye
- 3 domates
- 3 soğan
- 2 diş sarısmak
- zeytinyağı
- tuz
- su
Hazırlanışı : (fasulyeleri temizlerken uzun bırakalım fasulyeleri kırmayalım veya kesmeyelim)
Fasulyeleri biraz haşlayalım. Süzüp bir kaba alalım.Soğanı kavuralım ve domatesi yemeklik üzerine 2 diş sarımsak,tuz, ilave edip kavuralım.Fasulyeleri ilave edelim Fazla karıştırmadan şekilleri bozulmasın kısık ateşete çok az su ilave edebiliriz dometesin suyuna göre ayarlanabilir bazen suya gerek kalmaz.Servis yaparken kayık şeklinde bir kab tercih edelim..
Fasulyeleri uzun olarak tabakta göze hitab ederek dizelim.
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder