KAKAOLU KURABİYE
Malzeme
- 200 gr. margarin ya da tereyağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- alabildiği kadar un, yaklaşık 250 gr.
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- alabildiği kadar un, yaklaşık 250 gr.
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı kakao
1- Yağı ve şekeri krem gibi olana kadar elle iyice karıştırın.
2- Vanilyayı ekleyin.
3- Unu yavaş yavaş koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olacak.
4- Hamuru ikiye bölün. Bir kısmını kakaoyu ekleyerek tekrar yoğurun.
5- Kakaolu ve sade hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak minik toplar yapın. İki hamuru renkler yanyana olacak şekilde yuvarlayın. Elinizde hafifçe bastırın.
6- 175°de kızartmadan pişirin.
2- Vanilyayı ekleyin.
3- Unu yavaş yavaş koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olacak.
4- Hamuru ikiye bölün. Bir kısmını kakaoyu ekleyerek tekrar yoğurun.
5- Kakaolu ve sade hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak minik toplar yapın. İki hamuru renkler yanyana olacak şekilde yuvarlayın. Elinizde hafifçe bastırın.
6- 175°de kızartmadan pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder