TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER
1 Su bardağı tarhana
500gr. Süzme yoğurt
Yarım bardak zeytinyağı
1 yumurta
Yarım y.k. kuru tarhın
Yarım y.k. kuru nane
1 ç.k. karabiber

HAZIRLANIŞI
Tarhanaların geceden ıslatılır. İyice ıslatılan tarhana suyu süzüldükten sonra el ile yoğrulur ve yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
Süzme yoğurda 1 y.k zeytinyağı ve 1 adet yumurta koyularak hafif ateşte pişirilir.
Pişen tarhanaların üzerine pişmiş yoğurt ilave edilip 2-3 dk. kadar kaynatılır.
Isıtılmış yağın içine tarhın, karabiber ve nane karıştırıldıktan çorbanın üzerine verilir.

*TARHANANIN YAPILIŞI
1 kg. dövmenin üzerine yeterince su koyup kaynatılır. Kaynayınca yüzüne çıkan köpükler alınır. Dövme açılıncaya kadar pişirilir daha sonra soğumaya bırakılır.
2 kg. süzme yoğurt pişmiş dövmenin üzerine ilave edilerek koyu kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Elde edilen karışım küçük parçalar halinde beyaz bir bezin üzerinde kurumaya bırakılır. Kuruma işlemi sırasında tarhanalar ara sıra çevrilir.
Kuruyan tarhanayı uzun süre saklayabilirsiniz.

posted under |

0 yorum:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Footer

Blogger tarafından desteklenmektedir.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar

Followers


Recent Comments