GELİNCİK BÖREĞİ - EMİNE BEDER
Malzemeler:
5 yufka
yarım kg. gelincik otu
yarım demet yeşil soğan
yarım demett maydanoz
1 tutam ıspanak
1 çay b. zeytinyağı
tuz, karabiber
Sosu için:
1 su b. yoğurt
2 yumurta
1 çay b. zeytinyağı
Hazırlanışı:
İç harç için gelincik otunu yeşil soğanı, maydonozu ve 1 tutam ıspanağı çok ince olarak kesin. Üzerine zeytinyağı ve tuzunu ilave ederek bir iç harç hazırlayın. Tepsiye bir adet yufkayı serin. İçine iç harçtan ilave edin.Tekrar diğer yufkayı elinizle parçalayın.Bu işlemi yufkalar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.
En son yufka ile kapatın. Böreğin sosu için bir karıştırma kabında 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı zeytinyağını karıştırın. Sosu böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder